Beweging

Een gezonde leefstijl vraagt niet alleen aanpassing aan voeding maar ook voldoende beweging is belangrijk. Onze voeding heeft als doel energie te leveren aan het lichaam voor zowel fysieke als mentale inspanningen. Lichaamsbeweging verhoogt niet alleen de zuurstoftoevoer naar de cellen, maar verhoogt ook de behoefte aan energie voor de spierwerking.

Hoe tegenstrijdig het misschien ook klinkt, bewegen is de oplossing voor mensen met weinig energie. Bewegen is ook ideaal om de stofwisseling in rust te stimuleren en overtollige vetopslag te verbranden.

Door inspanning neemt het energieverbruik toe en kan de energiebalans negatief worden. Structureel de levensstijl aanpassen door gezond te eten en voldoende te bewegen is het meest effectief om blijvend af te vallen.

Regelmatig intensief bewegen verdrijft stress en helpt opgeslagen emoties los te laten. Bewegen heeft een gunstig effect op het hart, de bloedvaten en op de suiker- en cholesterolspiegel in het bloed. Ook kan bewegen bijdragen aan een betere nachtrust.